Zemljevid

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Medi-sport (PE Pro Ski&bike servis) (slovenščina)

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Medi-sport (PE Pro Ski&bike servis; v nadaljevanju Medi-sport) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Medi-sport, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna trgovina Medi-sport je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikov. S spletnimi stranmi in domenami www.medi-sport.si, www.proskiservis.si, www.probikeservis.si in www.kessler.si (zadnje tri so preusmerjene na prvo) upravlja podjetje Medi-sport, d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik), Štula 13, 1210 Ljubjana – Šentvid, matična številka: 5570999000, davčna številka: SI40438422.

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Za opravljanje spletnih nakupov potrebuje vsak kupec uporabniško ime in geslo. Obiskovalec ob registraciji v spletno trgovino pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in ga lahko sam določi v svojem profilu, ter geslo, ki si ga kreira sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Kupec oziroma uporabnik se z nakupom v spletni trgovini Medi-sport strinja, da bodo podatki, ki jih bo elektronsko posredoval, uporabljeni s strani podjetja Medi-sport, d.o.o., za namen izpolnjevanja naročila in obveščanja.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop ter pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila
V spletni trgovini Medi-sport ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- plačilo po predračunu,
- plačilo po povzetju,
- plačilo prek Pay Pal.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

 

Veljavnost ponudbe
Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko zgolj simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Veljavnost akcijske ponudbe
Roki veljavnosti akcije so navedeni ob posamezni akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek nakupa
1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Po elektronski pošti ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik (kupec) ima pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@medi-sport.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju Medi-sport, d.o.o., ali pooblaščeni osebi za prevzem blaga v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najpozneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Garancija
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo, razen če pri posameznem izdelku ni zapisano drugače.

Dobavni rok
Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni, in sicer od potrditve naročila.

Dostava
Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za spletno trgovino Medi-sport opravljata Pošta Slovenije in GLS Slovenija.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 (Splošna uredba o varstvu podatkov). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.medi-sport.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Zasebnost uporabnikov je podrobneje opredeljena v Pravilniku o zasebnosti (glej spodaj).

Komunikacija
Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval. Če uporabnik torej ne želi več prejemati elektronskih novic in promocijskih sporočil podjetja Medi-sport, d.o.o., se lahko od njih odjavi. Navodila za odjavo najdejo uporabniki v vsakem izvodu elektronskih novic in elektronskem sporočilu. Odjava je mogoča tudi preko e-naslova info@medi-sport.si ali s poštno pošiljko, naslovljeno na Medi-sport, d.o.o., Štula 13, 1210 Ljubljana – Šentvid, Slovenija.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo v pisni obliki po elektronski pošti na info@medi-sport.si ali po klasični pošti na naslov: Medi-sport, d.o.o., Štula 13, 1210 Ljubljana – Šentvid. V pritožbi oziroma reklamaciji je treba navesti kontaktne informacije potrošnika in natančen opis pritožbe oziroma reklamacije.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

S prijavo na e-novice omogočite podjetju Medi-sport, d.o.o., Štula 13, 1210 Ljubljana – Šentvid, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo zbirali in obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov
Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo le, če je to nujno potrebno.
S prijavo na e-novice soglašate, da o vas zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, so: ime, priimek, elektronski naslov in podatki o vašem odzivu na poslane e-novice (čas odprtja, kliki na povezave), poleg njih pa še neobvezna podatka: naslov bivanja in telefonska številka.

Namen zbiranja in obdelovanja osebnih podatkov
Osebne podatke zbiramo in obdelujemo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

Pravna podlaga za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov
Osebne podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

Uporaba osebnih podatkov
Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, za katerega ste nam jih posredovali.

Shranjevanje osebnih podatkov
Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost zbiranja in obdelave podatkov pred preklicem soglasja. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Posredovanje osebnih podatkov
Osebne podatke delimo s ponudnikom direktne pošte MailChimp (za namen obveščanja o novostih, tj. pošiljanje reklamnih elektronskih sporočil).
Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretje države, ki niso članice Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora.

Vaše pravice
V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov, ki se nanašajo na vas.
Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite vaše ime, priimek in elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov info@medi-sport.si ali po pošti na naslov:
Medi-sport, d.o.o., Štula 13, 1210 Ljubljana – Šentvid.

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju Medi-sport, d.o.o., ali pritožbo pri nadzornem organu.


Medi-sport, d.o.o.

Medi-sport

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke, na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družbena omrežja
Piškotki, potrebni za vtičnike za deljenje vsebin s strani na družbena omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih